По нареждане на министъра на правосъдието Данаил Кирилов е извършена проверка във връзка със заснемането на видеоклип в сградата на Съдебната палата, съобщиха от пресцентъра на правосъдното ведомство.

Проверката е установила, че заснемането на кадрите е било осъществено на 16.02.(неделя) 2020 година от екип на продуцента „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД, а посочената цел на видео заснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма “Married Young”. Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на Главна дирекция „Охрана“ след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при Върховния касационен съд /ВКС/.

В него се посочва, че достъпът трябва да бъде осъществен по силата на договор между „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД и ВКС. Предоставя се и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати. Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата-София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС, уточняват от министерството на правосъдието.

ВКС е сключил договор на стойност 800 лв., по силата на който клипът с полуголи момичета и въоръжени мъже, илюстриращ песента на ALEK SANDAR и Juicy J – “Yerba”, бе заснет в Съдебната палата в София, научи “Правен свят”.