Повдигнаха обвинения на сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, и на 21-годишната Симона Цветкова, които са били в автомобила, управляван от Кристиан Николов по време на фаталния сблъсък в колата на журналиста Милен Цветков, отнел живота му.

На двамата младежи, затаили истина, е наложена и парична гаранция в размер на по 10 хиляди лева, съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Двамата са привлечени към наказателна отговорност по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК. Те са обвинени за това, че на 21.04.2020 г., в гр. София, пред надлежен орган на властта – разследващ полицай при СРТП – отдел „Разследване“ – СДВР, съзнателно затаили истина по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани с предмета на доказване по друго наказателно производство (воденото срещу Кристиан Николов за предизвикано от него ПТП след употреба на наркотични вещества и причинена смърт на друг участник в движението).

Очаква се днес прокуратурата да внесе искане в Софийски градски съд за постоянен арест на Кристиан Николов. От държавното обвинение ще мотивират искането с опасност, че ако е на свобода Кристиан може да извърши друго престъпление и да се укрие.

Във вторник неговата майка – Десислава Николова, получи мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 100 хиляди лева. Защото е предоставила автомобила на дрогирания си син.

Заседанието по мярката на Николов ще се проведе по Скайп заради извънредното положение.

БГНЕС припомня, че на връх Великден зад волана на мощния джип, врязал се в автомобила на журналиста, бил 22-годишният Кристиан, употребил наркотици. “Ауди”-то с висока скорост влиза отзад в колата на Цветков, който чака на червен светофар на кръстовището на улица „Хенрик Ибсен” с булевард „Черни връх”. На записи от охранителни камери в района се вижда, че шестима пешеходци минават само няколко секунди по-рано на пешеходната пътека и буквално са спасени на косъм от фатален край. Колата на Цветков е изхвърчала 20 метра навътре в кръстовището.