Изпълкомът на БФС взе вчера изумяващото решение всяка от 4-те Трети лиги през новия сезон да е в състав от 20 отбора! Явно футболните ръководители нямат представа какво е състоянието на играта по региони, след като до момента в Североизточната лига се крепяха криво-ляво 11 отбора. Групата беше от 13 тима, но „Калиакра“ и „Хитрино“ напуснаха първенството.
Сега тези хора планират да направят лига от 20 отбора! Малко е да се каже, че са твърде далеч от реалността. 
Бе взето и очаквано решение - първенствата в третото ниво са прекратяват окончателно. Това значи, че временното класиране в Североизточната, Северозападната и Югоизточната Трета лига става крайно.
Автоматично с промоция за нагоре се сдобиват „Добруджа“, Янтра“ /Габрово/ и „Созопол“.
Бараж за първото място ще се играе само в Югозападната, където разликата в точките между „Миньор“ /Перник/ и „Септември“ /Симитли/ е малка.
Да ви подсетим за една от вероятните причини да има такъв бараж - кмет на Симитли е твърде приближеният до велможите в БФС бивш съдия Апостол Апостолов-Поли, чийто син Стефан Апостолов е футболен арбитър и действащ депутат. 
Що се отнася до футбола на Североизток, „Бенковски“ /Бяла/ ще остане предпоследен в своята лига, но това не е беда, защото от нея няма да има изпадащи отбори. 
Друг впечатляващ момент от вчерашното заседание е подписване на нов 6-месечен договор с националния селекционер Георги Дерменджиев, който сам предложил да му намалят заплатата с 30 процента. Без мачове и при досегашното му възнаграждение от 12 000 лева Чичо Гошо пак ще си докарва добри пари на пълен пансион.