Футболистите на „Дунав“ останаха с празни джобове по Великден, въпреки мъждукащата надежда, дадена преди дни от изпълнителния директор Свилен Стефанов преди празниците пред „Утро“, че ще бъде направено всичко възможно да получат „нещо“.
Повече очаквано отколкото изненадващо това обаче не се случи.
„Последната ни заплата беше януарска. Оттогава караме на мускули. Момчетата стискат зъби, но не се знае докога ще издържат. Неприятно е, че по Великден ще са без стотинка в джоба. Много клубове вървят към потъване в тази ненормална обстановка, но като нашия няма никъде. Ще бъде срам за Русе, ако отборът се озове от елита в Четвърта лига. Банално е да го повтарям, но ако в града има някаква спортна и бизнес общественост, трябва да помогне“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
Той говорил по телефона със Стефанов, за да разбере дали все пак няма да бъдат отпуснати някакви средства, но срещнал уклончив отговор.
Най-неприятното е, че някои от футболистите са притиснати от стената да платят наемите на жилищата си. Такъв е случаят с нападателя Стефан Христов и халфа Ивайло Лазаров, чийто хазаи държали да си получат парите и се наложило Киров да им звъни и да ги помоли за още малко търпение.
Изглежда, че положението в „Дунав“ наистина е най-плачевно.
„Ръководството на „Етър“ брои по заплата и половина, съобщи за „Утро“ източник от Велико Търново. Пари по Великден получили и футболистите на „Царско село“.
А това са отборите, нарочени по принцип като финансовите удавници на Ефбет Лига.