С окончателна присъда от 1 година условно се сдоби 24-годишният Дамян В., който бе заловен с устройство и компютърни програми за фалшифициране с цел последващо изпразване на чужди банкови карти. Той така и не успял да разгърне потенциала на оборудването си. Данните по делото сочат, че четецът, с който разполагал, не можел да чете пин кодовете на картите, но това не му спести изправянето пред съд.
Действията на младежа са още от октомври 2015 година, а опитите му да се сдобие с лесни пари, макар и по незаконен път, са от още по-рано. Разследването показало, че той активно се ровел в сайтове и обсъждал с различни онлайн приятели как да си набави и използва инструменти за фалшифициране на карти и източване на чужди сметки. Така младежът се сдобил със заветния четец, който обаче не се превърнал в мечтаната вълшебна лампа на Аладин. Устройството било открито в дома му, прибрано в кашон в шкаф под телевизора в хола.
Младежът не призна вината си и докрай оспори обвиненията. На първа инстанция Окръжният съд го наказа на 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок. Присъдата бе потвърдена от втората инстанция във Велико Търново и стигна до обжалване пред Върховния касационен съд. Магистратите от най-високо ниво отчетоха, че Дамян заслужава минимална присъда, тъй като не е укривал устройството и определиха кашона под шкафа като достъпно място за компетентните органи, които извършили претърсването в жилището му. Посочено бе още, че съдът е преекспонирал значението на намерените в дома му 5 празни карти с магнитни ленти и отчитането им като средства за фалшифициране на карти. Затова присъдата бе намалена на 1 година условно.