Десетина дне след поставянето им на 10 ключови места в града, все още няма информация мобилните мивки да са паднали жертва на вандали и посегателства, здрави са и се ползват активно по предназначение от гражданите. 
Въпреки положителния ефект обаче, се вижда и че немалка част от хората злоупотребяват, като при първа възможност грабят от поставената хартия за подсушаване на ръцете и през повечето време диспенсърът за хартия стои празен. А действията на гражданите не остават скрити и предполагаеми, напротив - запечатват се от камерите за видеонаблюдение, тъй като всички 10 мивки попадат в обхвата им.
Водата, която тече от мивките, не става за пиене, тъй като е смесена с веро, предупреждават от общината, макар на всяко мобилно приспособление да има поставено указание. Въпреки това са засечени случаи на хора, които опитват да пият от нея. Самата мивка се пуска след натискане на педал, уточняват още от местната администрация, след като станало ясно, че част от хората срещат затруднения как да пуснат водата.