Бихме искали да внесем повече яснота по повод изказванията на редица лица относно темата с утвърждаването на нови цени на парното през следващия регулаторен период. Държим да изявим публично нашата позиция, защото през цялото време се говореше общо за всички топлофикационни дружества в страната и въпреки, че към момента не работим на природен газ, се чувстваме пряко засегнати, се казва в официално съобщение на „Топлофикация Русе“.
Еко какво още гласи позицията на компанията.
В законоустановения срок внесохме заявление към КЕВР, с което предвиждаме увеличение на цените на топлинната енергия за предстоящия регулаторен период 2020/2021 година. Това е нормална практика всяка година и не е новост. Въпросните изменения се предлагат с цел всяко едно дружество да работи изцяло според пазарните условия в държавата, които както всички знаем, се изменят непрекъснато и са пряко зависими от световната икономическа обстановка.
Във връзка с появилите се твърдения за драстично повишение на цените на топлинната енергия след 1 юли 2020 година „Топлофикация Русе“ ЕАД иска да успокои всички свои клиенти, че това са само спекулации. Правим всичко по силите си да задържим цените на топлинната енергия за гражданите на Русе и се опитваме винаги да им предоставяме адекватни отстъпки и промоции. Новите ни проекти, свързани с газификация на някои от съоръженията ни, както и внедряването на биогорива в производствената ни дейност се осъществяват с единствената цел едновременно да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги и да не допуснем увеличения в техните цени.
Надяваме се скоро с общи усилия да преодолеем кризата, в която се намираме, пандемията да отмине и всички да се радваме на добро здраве, завършват от „Топлофикация Русе“.