22-годшният Кристиан Николов, който блъсна с джипа си автомобила на журналиста Милен Цветков и причини неговата смърт, беше изведен от 4 РПУ в столицата.

Първоначално вчера мъжът беше задържан за 24 часа, а днес беше отведен в СДВР, за да му бъде повдигнато обвинение за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“. Адвокатът на мъжа отказа коментар за случилото се.

БГНЕС припомня, че известният телевизионен водещ Милен Цветков загина в жестока катастрофа. Фаталният сблъсък между два джипа стана край мол в София навръх Великден.

Вчера около 18 ч. в дежурния център на СДВР е постъпил сигнал за ПТП в района на столичен мол. Водач на лек автомобил удря спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков. Вследствие на сблъсъка автомобилът изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището. Екипите на Спешна помощ пристигат на място. Милен Цветков е имал пулс, но при пристигането в „Пирогов“ е починал.

Водачът, предизвикал катастрофата, е на 22 години от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира само едно нарушение. На мястото на инцидента няма следи от спирачен път.

При направен тест за упойващи вещества, пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. За това престъпление, наказанието, което се предвижда, е от 3 до 15 години за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества.

По информация на Нова телевизия шофьорът, причинил тежката катастрофа, при която загина Милен Цветков, е син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова.