Световният шампион в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа заяви, че би предпочел претендентът за пояса на IBF Кубрат Пулев да отстъпи своя ред, за да може да се състои дългоочаквания мач с Тайсън Фюри (притежател на титлата на Световния боксов съвет - WBC).

Такава среща между двамата британски боксьори би определила абсолютния световен шампион.

Само че Джошуа е задължен първо да защити своя пояс на IBF в мач срещу българина, ако не иска да го загуби. Мачът беше насрочен за 20 юни, а след това отменен за неопределено време заради пандемията от коронавирус. В същото време Фюри трябва да се качи на ринга за трети път срещу Дионтей Уайлдър.

"Ще бъде страхотно, ако кажа на Пулев: "Отстъпи за сега", а Фюри каже на Уайлдър, че има по-важна работа", заяви Ей Джей пред "Скай Спортс". 

Според шампиона на три федерации, такъв британски сблъсък трябва да се случи, тъй като може да е единствената възможност за толкова важен мач между сънародници.

Джошуа не пропусна да се обърне директно към Фюри.

"Ако искаш да докажеш, че си номер 1, ела да се бием! За да докажа, че аз съм номер 1, трябва да се боксирам с Тайсън Фюри. За да го направи той - трябва се изправи срещу мен", категоричен е Джошуа.

"Държа другите пояси. Как да докажем кой е шампионът, освен в мач? След него ще има един шампион в тежка категория. Той ще държи всички пояси и ще бъде абсолютен!", добави той.