Бедствието коронавирус остави без тръпка хиляди футболни разбирачи и познавачи. С внезапното отнемане на любимата им играчка тяхната тръпка бе ограничена до екзотични спортове. При това букмейкърите затвориха врати, така че забавлението на биричка и раздумка с приятели в някой пункт се отлага за неопределено време. Утехата на най-запалените играчи сега са залозите през компютъра. Но и букмейкърите страдат - просто няма на какво да се залага.
Преглед на „Утро“ в сайтовете за залози показа, че футболната тема присъства само с първенството на Беларус. В беларуското общество зрее негодувание от липсата на конкретни и строги мерки срещу заразата, но президентът Александър Лукашенко изглежда държи да покаже на целия свят, че в страната му няма подобен проблем. Има още една страна, в която такъв проблем не съществува - Северна Корея.
Според независимите медии в Минск скандалът ще избухне до дни и ще се окаже, че епидемията е изтървана безвъзвратно.
Освен че тепърва трябва да опознаят беларуския футбол, тотоманиаците могат да разчитат на Лукашенко и за друго местно първенство, което върви с пълна сила - по тенис на маса.
Китай, първата страна, която запали епидемията от коронавирус, пусна шампионата си по бейзбол. Срещат се още ставки за двубои от... индонезийското първенство по волейбол.
Който си пада по дартс и снукър, също може да се включи в играта.
В Австралия, където като много други държави бяха дадени жертви заради коронавируса, смятат, че сега е времето за гонки с хрътки. При това набелязаните стартове са в два от градовете в страната на кенгуруто.