Виртуална изложба с творби на 32 автори с великденски мотиви поднася на своите приятели и почитатели русенската Художествена галерия. От днес колекцията ще бъде достъпна на сайта на галерията https://ruseartgallery.weebly.com/ и на страницата й във Фейсбук. 
В сбирката, която галерията посвещава на най-големия християнски празник Възкресение Христово, личат имената на класици като Владимир Димитров-Майстора с неговите прелестни „Ангелчета“, Димитър Радойков с „Исус Христос“, Васил Стоилов с неговата „Мадона“. Със сигурност зрителите ще се впечатлят от картините на Николай Караджов, Лика Янко, Кирил Герасимов, Роксандра Костова, Марко Монев, Василка Монева, Петър Попов, Цвятко Цветков. Метафоричните послания на Мая Кубратова, Даниел Дянков, Нина Лишовска, Николай Бузов  добавят нова сетивност и нова експресия към усещането за празник. Пролетно настроение внасят пейзажите и импресиите на Маньо Манев, Стефан Кацаров, Николай Русчуклиев, Никифор Цонев и др. 
Невъзможността да посрещаме посетители и да подреждаме реални изложби ни накара да потърсим такива решения, каза за „Утро“ изкуствоведът Мария Тодорова.
За първи път галерията посвещава цяла изложба на великденската тема. По това време на годината обичайно в залите й все още е актуален отзвукът от експозициите от международния фестивал „Мартенски музикални дни“ или вече цари оживлението на традиционния Пролетен салон на русенските художници. В условията на извънредното положение, което затвори всички пространства за култура, Художествената галерия дава възможност на русенци да видят повече творби, които пази в своите фондове, като така отправя и великденски поздрав. С тази разнообразна палитра екипът ни отправя послание за здраве, вдъхновение и сбъднати идеи, казват от галерията.