Крадец на помощни средства на стойност 6000 лева за строежа на ресторант в спортен комплекс „Дунав“ и бивш затворник е заловен по походката.
В понеделник сутринта фирмата, наета да изгради заведението до басейн „Дунав“ на президента на едноименния футболен отбор и началник на хирургията в болница „Канев“ д-р Симеон Симеонов, установила, че липсват две специални скелета за 5200 лева и алуминиева двураменна стълба за още около 800 лева. След подадения сигнал във Второ РПУ криминалистите огледали района и открили отдалечена от строежа охранителна камера, която обаче би могла да е заснела престъпника. И записите действително показали как мъж изнася помощните средства от обекта. Той не се виждал в цял ръст, но по  специфичната походка бил разпознат стар клиент на правораздаването, който се издържал основно с кражби. 
30-годишният мъж нямал постоянен адрес, но униформените знаели местата, където се укрива, и го заловили. По време на разпита той си признал за кражбата и посочил мястото, където е скрил плячката. Оказало се, че слабоватият крадец е мъкнал на ръце тежките метали на три курса до храсти на около 500 метра от басейн „Дунав“ и ги скрил, така че никой да не ги открие с просто око.
Помощните строителни средства са намерени от униформените и върнати на фирмата. Крадецът ще бъде предаден на съд, тъй като при работата с него са изяснени и други кражби на територията на града, които най-вероятно ще му гарантират връщане в затвора.