Русенският театър ще дари част от събраните средства от продажбата на виртуални билети за моноспектакъла на Николай Урумов „Мъжка задушница“ за борбата с Ковид-19. Представлението ще се излъчи на живо на 19 април от 19 ч във фейсбук страницата на ДТ „Сава Огнянов“, URBO и Арена Медиа. Българите от цял свят ще имат възможност да го гледат като подарък за Великден и всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да закупи виртуален билет от сайта на платформата URBO.
Екипът на театъра е положил всички усилия, за да се доближим максимално до преживяването и интимността, особено в един моноспектакъл, споделиха от културната институция. Освен да дарят средства за подпомагане на медицински дейности, театралите искат и да разнообразят празника на хората с един специален спектакъл, както и да създадат заетост на работещите по проекта.
Обществото винаги е било в помощ на артистите и изкуството. Дойде време изкуството да се опита да върне жеста. В тези тъмни времена за театъра, когато не е възможно да сме със своята публика и да изпълняваме едно от призванията си - да докосваме човешките души, се роди идеята да направим този жест за Великден към всички българи, които са в домовете си или далече от родината. За да сме повече хора, макар и разделени, да намерим начин да бъдем заедно, споделиха организаторите.