Русенската ясновидка маг Златина, срещу която има образувано досъдебно производство за евентуална измама, че лекува коронавирус срещу 980 лева, се яви с двама адвокати на разпита в полицията и категорично отрече да е вземала пари от потърсилия за помощ мъж със симптоми за Ковид-19.
Името на гадателката нашумя в началото на месеца, след като в отговор на твърденията, че лекува много неща, сред които и коронавирус, с нея се свързал разследващ журналист и се оплакал, че има температура и се страхува да не е пипнал новата зараза. След като го разпитала за състоянието му, Златина казала, че вижда симптоми на Ковид-19 и положението му е тежко, но срещу 980 лева е готова да му помогне и дори обещала, че температурата му веднага ще спадне. Имало обаче важно условие - болният не трябвало да казва на никого за това.
Запис на разговора бе предаден в Районна прокуратура в Русе, която възложи на Икономическа полиция да разследва случая. 
По време на разпита Златина показала документ, че е ясновидка, изброила по дати и часове отправените към нея покани за участие в редица тв програми и категорично заявила, че тази измислица срива авторитета й. Според нея представеният запис на разговора бил манипулиран. Тя действително е казала, че лечението на коронавирус струва 980 лева, но нито е уговаряла предаването на парите, нито ги е взела.
Работата по случая продължава.