Пациент в отделението по неврохирургия в болница „Канев“ потроши стъклата на входа на отсрещното отделение и нападна полицай и охранител без всякаква причина. В крайна сметка развилнелият се 38-годишен мъж е задържан и е отведен във Второ РПУ.
Пациентът е бил настанен в неврохиргия в петък с мозъчно сътресение след нанесен му побой по време на среднощен скандал с приятели. В неделя около 17 часа побегнал в коридора на отделението, блъснал силно вратата към фоайето, която се заключва с елекромагнитна карта и застанал пред един от прозорците. Медицинска сестра го видяла и застанала между него и прозореца, за да му попречи да скочи, но той я блъснал, грабнал един стол, потрошил стъклата на вратата на отсрещното отделение по физиотерапия и нахлул в него. Сестрата подала сигнал на тел.112, но докато разговорът вървял, пациентът излязъл във фоайето и хукнал по стълбите към партера. Оттам влязъл със сила в Спешно приемно отделение и се сбил с един от охранителите. Намиращ се по същото време в отделението пътен полицай опитал да задържи озверелия мъж, но той му счупил един от пръстите на лявата ръка. Точно тогава пристигнал екип на Второ районно, който овладял ситуацията и отвел нападателя на разпит.
Предстои психиатрична експертиза на пациента, тъй като не се изключва вероятността тежкият побой, след който получил комоцио и изпаднал в безсъзнание, да е отключил психично заболяване.