Дефектна система за диетично и здравословно приготвяне на храна, известна като мултикукър, унищожи една от многото добре уредени къщи в луксозното село Божичен.
Стопанката в къщата включила уреда, настроила го да работи определено време и отишла да върши друга работа. Около 10.30 часа в неделя жената отишла в кухнята, където след отварянето на вратата я посрещнали буйни пламъци. Стимулиран от кислорода, огънят много бързо плъзнал в двата етажа на къщата 
На място били изпратени пет противопожарни екипа.  Първите пристигнали огнеборци установили, че пожарът е обхванал дървената ламперия, свързваща двата етажа, и започнали борбата с пламъците, като обособили три бойни участъка с по двама служители. Гасенето било затруднено от развилата се висока температура и невъзможността за отдимяване на помещенията. По време на борбата със стихията един пожарникар е стъпил върху капака на шахтата за водомера и кракът му хлътнал в нея. Прегледът в болница установил, че болката, която го извадила от строя, била причинена от изкълчване на палеца.
В крайна сметка огънят бил загасен в 21 часа. Унищожени са 100 кв.метра от покрива, слънчеви панели, поставени на допълнително изградена конструкция на покрива, покъщнина от помещения на втория етаж. Спасени са 4 от стаите на първия етаж, около 50 слънчеви панели и 100 кв.м. термопанели, както и цялата метална конструкция на покрива с над 20 метални винкели. 
Собственикът на къщата, съпругата му и двете им деца не са пострадали. В тежко състояние обаче е двуетажната вила, която ще има нужда от скъп ремонт, а няма застраховка.
Според заключенията на противопожарната служба причината за кошмара е, че уредът за здравословно готвене не е изключил в зададения му час.