Два автомобила и два моторни триона са иззети от нарушители в обхвата на ДЛС „Дунав“ - Русе. Служители на стопанството са конфискували също и 1.61 куб.м дърва. Миналата седмица незаконни дърва са конфискували и служители на Държавно горско стопанство - Бяла, като техният общ обем е 15 куб.м.
На територията на ДЛС „Каракуз“ пък е задържан автомобил заради бракониерски лов. Мобилните контролни екипи са установили, че лицето ловува без задължителното писмено разрешително.
Общо 22 нарушители са хванати в едноседмичния период от 30 март до 5 април, в обхвата на СЦДП в областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград. На извършителите са съставени актове, които по надлежния ред са придвижени за налагането на съответното наказание. Едно от нарушенията е по Закона за лова и опазване на дивеча, останалите деяния са в разрез с нормите на Закона за горите.
И в условията на извънредно положение интензитетът на дейностите по опазване на горските територии остава висок. За седем дни служители на Северноцентралното държавно предприятие и териториалните му поделения са осъществили 343 проверки. Извършени са инспекции на 124 обекта за дърводобив. Проверени са 152 превозни средства и 67 физически лица.