Хранителни пакетите по 12 килограма с продукти от първа необходимост - олио, брашно, захар, варива, раздават от вчера доброволците на БЧК и общината. Целта е стотици бедни русенски семейства и хора, останали без пари заради извънредното положение, да посрещнат спокойно великденските празници. 
Вчера местната коалиция между БСП, АБВ, Движение за радикална промяна „Българската пролет“, ПД „Социалдемократи“ и БДЦ направиха нов дарителски жест в същата посока. Общински съветници от левицата внесоха по специалната сметка на община Русе 2700 лв. за купуване на храна за нуждаещите си.
Хранителните пакети са достатъчни за изхранването на едно четиричленно семейство за около 10 дни. В тях освен продуктите от първа необходимост има и маски. Всички получени сигнали от нуждаещи се русенци на горещите телефони 082 506 702 и 082 506 769 се обработват от комисия с общински служители и помощите се насочват към семейства, които отглеждат деца с увреждания, деца сираци или със самотни родители, както и семейства, останали без доходи заради кризата. Целта е помощта да достигне до възможно повече хора в  нужда.