Британският премиер Борис Джонсън похвали “грижите за пример”, които е получил от лекари и медицински сестри по време на лечението си от коронавирус, заявявайки: “Дължа им живота си.”

Приветствайки работата на медиците в болницата “Сейнт Томас” в Лондон, премиерът казал на приятели: “Не мога да им благодаря достатъчно.”, съобщава SKY News.
Борис Джонсън прекарва седмата си нощ в болница, след като беше приет миналата неделя, 10 дни след положителния тест за COVID-19.
По-рано в събота, Даунинг Стрийт заяви, че той се възстановява много добре, играл игри и гледал филми от болничното си легло. До момента няма информация кога е възможно премиерът да бъде изписан.
Годеницата му, Кари Симъндс, която е бременна с първото им дете, му е изпращала писма и снимки от ултразвук на бебето, за да вдигне духа на премиера по време на интензивно лечение. Двойката не се е виждала откакто Джонсън е приет в болница.
Страховете за здравето му нарастнаха, когато той беше преведен в отделението за интензивно лечение в понеделник, след като състоянието му се влоши.
55-годишният министър-председател прекара там три нощи, преди Даунинг Стрийт да потвърди, че е в “ранната фаза на възстановяването си” и той е преместен обратно в нормално болнично отделение.