17-годишният младеж, за когото от Националния оперативен щаб съобщиха, че е от Русе и е заразил 7 свои съученици с коронавирус, вероятно е роден в града, но отдавна не живее и не учи в тук. Това съобщи вчера за „Утро“ началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. Възложила съм на колегите в РУО да проверят много внимателно документацията, но засега не откриваме никакво присъствие на въпросния младеж в регистрите, каза Росица Георгиева.  
На редовния сутрешен брифинг на оперативния щаб неговият шеф генерал Венцислав Мутафчийски съобщи, че младежът е от Русе. Както стана ясно по-късно, тийнейджърът живее в Карнобат, Бургаско, и именно там е нарушил изискването да си остане вкъщи. Това потвърждава и тезата, че тези тумби, които се движат из София, рязко увеличават риска от заразяване, каза ген.Мутафчийски. 
За положителната проба на 17-годишния младеж бе съобщено на 5 април. Момчето е син на 47-годишен мъж от Карнобат, който ден преди това е дал положителна проба за Ковид-19. Още тогава стана ясно, че гимназистът е бил контактен с още 9 души, като голяма част от тях са негови съученици. Младежите веднага също са били поставени под карантина. Самият тийнейджър не е бил настанен в болница, а оставен за лечение вкъщи, тъй като симптоматиката му била незначителна.