Отдаден под наем апартамент в бл.“Будапеща“ в квартал „Здравец Изток“ е напълно унищожен от пожар, а живеещите в него две жени и три малки деца са на улицата и са изгубили всичките си дрехи и вещи в огъня.
Двустайното жилище на третия етаж в бившето студентско общежитие на ул.“Рига“ е било наето от младо момиче. Преди месец то приютило майка си, сестричката си и двамата си братя, единият от които е само на 3 години. В понеделник вечерта от кухнята започнал да излиза дим. Тригодишното момченце страдало от астма и започнало да се задушава от острата миризма. Майката отворила вратата на кухнята, видяла разгарящите се все по-силно пламъци и излязла с малките деца навън, малко по-късно се прибрала и голямата дъщеря.
Две пожарни се отзовали на подадения в 21.30 ч сигнал за помощ. Пристигнала и линейка, но за радост за медиците работа нямало.
Причина за пожара е късо съединение в контакт, който бил изтръгнат от конзолата, увит с тиксо и прикрепен към стената с подръчни средства, съобщиха от пожарната.