Всеки месец до края на извънредното положение общинските съветници от ГЕРБ ще даряват процент от заплатите си. Това решиха самите те по време на онлайн заседание в неделя вечерта. Заделяната сума ще е около 3000 лева месечно. Средствата ще са насочени към подпомагане с хранителни пакети на хора и семейства в затруднено положение, а тяхното отсяване ще става с помощта на БЧК и социалните служби, планират от ГЕРБ. 
В дарителската кампания ще се включат всички кметове на села от ГЕРБ в община Русе. В акцията ще се включат и кметове от областта.
В края на миналата седмица съветниците от ГЕРБ дариха 1000 лева на болница „Канев“, а председателят на групата и общински лидер на партията Бедрос Пехливанян подкрепи „Медика“ с лично дарение от 2000 лева за закупуване на бързи тестове. Депутатите от ГЕРБ пък посочиха, че ще заделят половината си заплати и ще я превеждат по специално разкрита сметка.
„Единствената причина сега да огласим дарителската си кампания, е да насърчим и други да го направят“, заяви областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев и прикани хората да се включат в кампанията на Министерството на здравеопазването като изпращат смс-и с текст SOLIDARNOST на номер 17 777.