Гражданите могат да кандидатстват за безплатни маски чрез пощенските служби в страната или чрез уебсайта за електронна търговия на страната – ePttAVM.com., предаде Анадолската агенция.

Президентът Реджеп Ердоган заяви по-рано, че хората не могат да посещават магазини и пазари без предпазни маски за лице.

Турското министерство на здравеопазването и Министерството на транспорта и инфраструктурата решиха съвместно да раздават безплатни маски, се казва в съобщението на уебсайта на пощенските служби.

Всеки гражданин, с изключение на тези под 20 и над 65 години, може да кандидатства за по пет безплатни маски седмично.

Понастоящем в страната има частичен полицейски час за хора, които са на възраст под 20 години и на възраст 65 и повече години, за да се спре разрастването на епидемията.

След като за първи път се появи в Ухан, Китай, през декември коронавирусът се е разпространил в най-малко 183 страни и региони, сочат данни, събрани от американския университет „Джонс Хопкинс“.

Данните сочат, че до момента в света са регистрирани повече от 1,2 милиона случая на заразяване, като броя на смъртните случаи е близо 68 000, а над 256 000 са се възстановили.