Доскорошният капитан на „Дунав“ Мартин Ковачев смята, че отборът върви стремително към фалит. След напускането на клуба през зимата той подписа договор с македонския „Гьорче Петров“, а след взрива на коронавируса се завърна в Русе. Ковачев бе в Областния футболен съвет, където разговаря с неговия председател Димитър Димитров-Кулеманс за участието си в треньорски курс. 
„Без да съм в кухнята сега, знам, че положението е катастрофално. То щеше да е такова и без историята с нечакания вирус. Клубът като организация вървеше надолу и надолу, да не говорим, че футболистите на „Дунав“ получават най-ниските, направо смешни заплати в цялата Ефбет Лига.аСега момчетата трябва да получат възнаграждения на 15-то число, но не виждам как ще стане“, заяви Ковачев пред „Утро“.
На въпроса какво мисли за високопарните съобщения от някои клубове, където играчите се отказвали от заплати или ги намалявали, той отговори: „Съпоставка с „Дунав“ няма как да се направи. Има клубове, които са в състояние да си позволят такива жертви, какво остава за футболисти като Меси и Роналдо, които могат да не получават заплати до края на живота си. Моите бивши съиграчи трябва да мислят дали няма да им изключат тока, как ще си платят простите сметки и какво ще сложат утре на масата за децата си. Те финансови резерви нямат, даже и в сравнение с футболисти на някои отбори от Втора лига“.
Ковачев добави, че положението със заразата в Северна Македония не било по-розово, там бил въведен и вечерен час. 
„Знаем през какво минават страната и светът, но с Мартин сме учудени от пасивността на русенския бизнес и на обществеността по отношение на спорта. Навярно някои си казват, че футболът сега е последна грижа и може би имат своите аргументи. Клубът обаче трябва да бъде подкрепен, защото „Дунав“ е една от малкото останали емблеми на Русе. Няма да повтарям колко зле се управлява този клуб и как се ръководи от президент-фен, който не искал да чува за футбол. Не иска, когато му изнася“, каза шефът на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
Той обясни, че следващата седмица ще присъства на национално съвещание в София.
„Изпълкомът ще реши по-късно какви мерки ще бъдат набелязани като процедури за възобновяване или за край на първенствата“, заяви Димитров.