Предупредителни надписи напомняха на миряните в катедралния храм „Св.Троица“ да спазват правилата за висока хигиена по време на извънредното положение, предизвикано от пандемията.
„Умоляваме ви да не целувате иконите!“ - този призив, разпечатан с едър шрифт на бял лист, бе поставен пред изображенията на светците, където богомолците обичайно се спират за лична молитва. 
Надписите бяха в черквата на празника Благовещение, видя „Утро“. Няколко дни по-късно обаче от тях нямаше и следа. Жените, които продават свещи на входа в храма обясниха без ентусиазъм: „Те хората вече си знаят, няма какво да се предупреждават. Пък и ние постоянно дезинфекцираме иконите, така че няма опасност някой да се зарази“. 
Поставяме постоянно такива надписи, за да напомняме на миряните, че през този сложен период трябва да се въздържат от целуването на светите образи, но някой ги маха. Това каза вчера в отговор на въпрос на „Утро“ предстоятелят на катедралния храм отец Алеко Рачев. Не знаем кой маха надписите, не можем да обвиним никого, но е факт, че след като ние разпечатаме и поставим за пореден път предупрежденията, много скоро след това те изчезват. 
Въпреки това ние няма да спрем да напомняме на миряните необходимостта от това да са внимателни, каза о.Алеко. Той обясни, че напоследък хората, които идват на богослуженията в църквата са намалели, но вероятно за наближаващата Цветница идната неделя и за службите в Страстната седмица и на Пасха ще се увеличат. Ние ще спазваме реда в службите, който бе обявен от Светия синод преди седмица, увери о.Алеко Рачев.