Спад с една четвърт (25%) на пътуванията до работа и с една трета (36%) по-малко посещения на магазини за хранителни стоки, дрогерии и аптеки. Изчезнали са почти половината (43%) от хората, минаващи през автогари и жп гари. Това са само част от данните за смразяващия ефект от извънредното положение и карантината в Русе, предоставени от Гугъл. Те са събирани от потребители, които са включили на смартфоните си функцията Location History. 
Констатациите за въздействието на т.нар. социално дистанциране са направени чрез сравнение на два периода - времето от 16 февруари до 29 март спрямо базовия промеждутък от 3 януари до 6 февруари. Графиките за Русе, а и за България показват драстична разлика след 13 март, когато бе въведеното извънредното положение у нас. Ако се отчетат само двете седмици в периода 13-29 март, пониженията са още по-драстични. Тъй като в този отрязък от време ресторанти и заведения почти не работят (с изключение на тези, които предлагат храна за вкъщи), намалението в този сегмент достига 70%. След пика в първите дни след 13 март, падат и посещенията в хранителни магазини и аптеки - нещо логично заради първоначалното запасяване, а и поради стремежа на домакинствата да посещават по-рядко хипермаркетите и да напазаруват за повече време. След 15 март намалението е с близо 40%. След тази дата рязко намаляват и пътуванията до работните места - с почти 40%, тъй като маса хора бяха освободени от фирмите си, а други започнаха да работят дистанционно. По същите причини логично се увеличава престоят вкъщи - с 11%.
Разликите вероятно ще станат още по-големи от началото на този месец, когато работа спряха и няколко големи предприятия. Вероятно реалното положение е много по-драстично, тъй като услугата Location History поначало е изключена и някои данни не са изчерпателни. Гугъл прави уговорката, че за Русе данните за пътуващите през авто- и жп гари и за посещения в паркове са недостатъчни за завършен анализ.