Русенка, поставена под 14-дневна карантина, е предадена на прокуратурата за нарушаването й.
Известната с редица криминални прояви 29-годишна жена влязла в страната през Дунав мост от Германия на 22 март и била поставена под задължителна домашна изолация, която посочила, че ще прекара в жилището на майка си на ул.“Цар Асен“.
На 1 април полицейски патрул и фелдшер от общината проверили посочения адрес, но майката обяснила, че дъщеря й била прескочила до кварталния магазин и щяла да се върне всеки момент. Екипът почакал, но след като моментът не настъпил, тръгнал по други адреси. Направеното разследване показало, че пообед жената ходи при приятелка около автогарата и на 2 април полицаи застанали на кръстовището между улиците „6 септември“-“Св.Георги“. В 12.30 часа нарушителката се задала към тях и била спряна.
Свикнала да действа бързо в такива ситуации, жената веднага развила цял сюжет - че всъщност била излязла да търси полицаите, защото била разбрала, че я издирват и искала да им обясни къде е била.
Сега й предстои да обяснява защо е нарушавала карантината пред прокурор в рамките на образуваното срещу нея досъдебно производство.