Табели с червен кръст са поставени на 17 къщи в Малко Враново, в които има хора под карантина. На тях не са изписани имената и личните им данни, а само датите за начало и край на домашния престой и телефон за връзка, ако някой забележи, че съответният човек е излязъл от дома си.
Решението е взето на Общинския оперативен щаб за борба с коронавируса, тъй като от цялата община в Малко Враново има най-много хора, които се завърнаха чужбина, обасни кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов.
В селото жевеят 1000 души, но само през последния месец от работа в чужбина са се върнали 50 мъже, очаква се в близките дни да се приберат и още толкова по домовете си. Ако след тези хора има заразен с Ковид-19, той би могъл бързо да разнесе инфекцията и тогава да донесе тежки последствия. От друга страна глобата за подобни забранени в 14-дневния срок на задължителната изолация са 5000 лева, затова искаме да предпазим и местните хора, и завърналите се от заболяване и от тежки финансови санкции, посочи Атанасов.
В селото ежедневно се извършва дезинфекция чрез спецавтомобили на пожарната, медиатори и доброволци с мегафони призовават хората да не излизат от домовете си и да не се събират на групи.
Призиви за спазване мерките за борба с коронавируса се правят и в другите села в общината. В Сливо поле този процес се управлява от полиция, лекари и учители. Участниците в пенсионерския клуб също са се включили в контрола на възрастните хора с разговори да не се разхождат безцелно по улиците и да пазят и своето здраве, и това на близките си. 
Ние имаме горчив опит с епидемиите. Миналата година общината бе сред най-засегнатите в страната от африканската чума по свинете. Сега залогът е несравнимо по-висок - не искаме да загубим дори един човешки живот, предупреди Валентин Атанасов.