300 000 лв. достигнаха даренията от прокурори, следователи и съдебни служители за болниците, в които се лекуват пациенти с коронавирус. Само за последните три дни са събрани нови 80 000 лв.

Над 30 000 лв. дариха на общинските болници в Бургас, Сливен и Ямбол магистратите и служителите от Бургаския апелативен район. Прокурори са направили лични дарения и за столични болници.

Общо близо 10 000 лв. са дарили прокурорите и съдебните служители от Окръжна и Районна прокуратура – Варна, както и от Окръжна прокуратура – Шумен. Средствата са предоставени на болниците в двата областни града.

18 685 лв. е сумата събрана от Върховната касационна и Върховната административна прокуратура. 3000 лв. са за УМБАЛ „Св. Анна“ в столицата, а 15 685 лв. за болницата в гр. Монтана.

Близо 13 000 лв. дариха служителите от Администрацията на главния прокурор и от Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор, като средствата са предоставени на кампанията на Българския лекарски съюз – „За героите в бяло“.

Събирането на средства продължава и в следващите дни.

Втори ден магистрати и служители участват и в кампанията по кръводаряване, стартирала по призив на ръководството на прокуратурата.