Министерство на здравеопазването на Израел разпространи едно разяснително видео, което да ни помогне да прекъснем веригата на разпространение на вируса COVID-19.

Идеята е хората да са отговорни към себе си и обществото, да мият редовно ръцете си и да почистват повърхностите около себе си.

По данни на американския университет „Джонс Хопкинс”, в Израел заразените от коронавирус към момента са 6211 и 30 починали от пандемията.

Израелският министър на здравеопазването Яков Лицман и съпругата му Чава са тествани положително за коронавирус, се казва в изявление на кабинета му.

Лицман и съпругата му „се чувстват добре, получават съответните грижи и ще останат под домашна карантина и под наблюдение в съответствие с инструкциите на здравното министерство“, пише в изявлението.

Днес началникът на ВМА и председател на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга даде за пример работата в израелския парламент, където заразените депутати работят в специално изолирано с плексиглас помещение тип кабина, което се намира в парламента, а останалите депутати работят нормално. Обсъждането е онлайн, а гласуването се осъществява по групи.

Израел, който има повече от 6211 потвърдени случая на COVID-19, наложи строги ограничения в борбата с разпространението на вируса, включително пълна забрана на несъществени движения.