Рожбата на русенската школа по тенис на маса Сибел Исмаил стана турска националка, научи „Утро“. Тя трябваше да изтърпи двегодишна забрана за участие в международни турнири и вече има право да се състезава за южната ни съседка.
Исмаил, по мъж Алтънкая, играе близо 10 години в турския шампионат, а междувременно и се омъжи. Последното й участие за СКТМ „Дунав“ беше преди два сезона, когато помогна на русенския женски тим да стане втори в страната. Тогава финалният турнир се проведе във Варна, а русенският отбор, воден от треньора Петър Петров, отстъпи само пред състава на домакините от „Комфорт“.
Сибел бе считана за голяма надежда на българския спорт въобще. От нея се очакваха гръмки международни успехи, до каквито за жалост така и не успя да стигне. Дълго време обаче беше номер 1 у нас след ерата на приключилата кариерата си в средата на 90-те години звезда Даниела Гергелчева. През 2007 година бе определена за най-прогресираща състезателка в традиционната анкета на вестник „Утро“ и община Русе за Спортист на годината.
„Беше много затворено, но иначе твърде живо и трудолюбиво дете. Започна да тренира при мен от 2 клас. Не се сещам да е пропуснала някакво занимание“, припомня си първият й треньор Петър Митев.
По информация на „Утро“ тя ще е първа ракета в турския национален отбор.