Благотворителният концерт с музикални изпълнения, записани у дома, излъчиха снощи „Фокс Нюз” и „iHeartRadio Broadcasting Company”. Събитието имаше за цел да събере средства за борба с разпространението на новия коронавирус и да предостави помощ на жертвите, а водещ беше сър Елтън Джон.

В концерта взеха участие около две дузини музиканти, които изпълниха хитовете си от домашните си студия или просто седяха на дивана. Сред тях бяха певците Били Айлиш, Марая Кери, Алиша Кийс, Били Джо Армстронг и Дейв Гролш, поп групата „Бекстрийт бойс” и други. Някои изпълнители, като певицата и актриса Лейди Гага и актрисата Мелиса Маккарти се включиха вместо с песен с прочувствени думи на подкрепа към зрителите, които се намират под доброволна карантина като начина да се спре разпространението на заразата.

“Лекари, медицински сестри и учени, които работят на първа линия, ни доказват, че супергероите не носят пелерини”, каза Елтън Джон в приветствието си преди началото на концерта. “Всичко това ни вдъхновява. Това предполага, че най-доброто тепърва предстои, остава само да преодолеем неблагополучията”, каза той.