„Не се интересувам, не говоря за и не коментирам футбол“, заяви пред „Утро“ президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов.
Така той отговори на нашите въпроси какво е мнението му за това, която се случва в спорта покрай пандемията от коронавирус, съобщенията за намаляване и предоговаряне на заплатите на футболистите в България, по света, както и покрай дебатите дали първенството трябва да бъде анулирано, или възобновено.
На повторното ни питане нима президентът на клуба няма все пак своя гледна точка, отговорът отново бе категоричен: „Не се интересувам и не коментирам футбол!“
Така разговорът ни приключи.
Д-р Симеонов поддържа тази линия на комуникация с медиите от септември миналата година, когато каза на среща с феновете, че е уморен от управлението на клуба и че ще продължи да се интересува от „Дунав“ като фен. Той им препоръча, ако могат, да вземат инициативата и да се заемат с ръководството на отбора.
Това - че е само фен, едва ли е точно така, защото без неговата намеса и организация „Дунав“ едва ли щеше да го има до този момент. Оскъдицата явно е факт, но колкото и формална селекция да бе направена през зимата, все пак бяха привлечени трима футболисти. И „Дунав“, поне като присъствие в „Ефбет Лига, го има/ше/.
„Получихме заплатите си за януари“, потвърдиха пред „Утро“ играчи, пожелали анонимност. А това няма как да стане без доктора.
Коментарът им нататък бе, че не се знае какво ще се случи през следващите месеци.
„Вероятно ни чака много тежко време. Не знаем как ще оцелеем като издръжка на семействата си“, казаха те.
А междувременно насрочената по принцип за вчера тренировка бе логично отменена, тъй като треньорският щаб се съобрази с препоръките на БФС да не се дава ход на подготовката.