Ново и по-различно предизвикателство набира популярност от няколко дни във фейсбук, а негови инициатори са двама млади русенци - Пепи Иванов и Камен Нецов. Те са решили да подпомогнат възрастни хора, които имат нужда от продукти. Нарекли са предизвикателството #ЗарадвайВъзрастенВНужда, а идеята на младежите е да внесат радост в домовете на възрастни русенци по повод наближаващите Великденски празници. Провокирали са ги предизвикателствата, които напоследък заливат социалните мрежи - споделяне на детски снимки, жонглиране с тоалетна хартия, лицеви опори и други, но които, освен че са любопитни, не носят реална полза.
„Във фейсбук се вихри игра на предизвикателства, породени от скуката заради карантината, и ние решихме да участваме с наша инициатива. Искаме да подпомогнем нуждаещи се възрастни, като направихме инициативата „Зарадвай възрастен“. Чрез нея искаме да призовем всички, които имат възможност, да отделят малка сума и със събраните средства да закупим продукти. Предизвикваме всички познати и непознати, вместо обикновената игра на предизвикателства, която не носи полза никому, да ни последват и направят нещо, което да зарадва и помогне на други хора. Нека се присъединят към нашето предизвикателство и нека видим колко добри хора има“, споделят Пепи и Камен. Събитието ще бъде на 3 април в петък от 10 часа пред магазин „Кауфланд“ на бул. „Липник“, като всеки, който иска да бъде съпричастен към инициативата, може да се свърже с момчетата във фейсбук или да отиде на място. 
Междувременно в събота следобед друг млад русенец - Велиан Георгиев, прие предизвикателството на Камен и Пепи и напълни две торби с продукти, които дари на възрастна дама в безизходица. Той качи клипчето в социалната мрежа и предизвика други също да го направят, като последва вълна от позитивни коментари и споделяния.