На ротационен принцип на работа минава „Дунарит“ от понеделник, съобщи  изпълнителният директор на военния завод Петър Петров. Така на работа в първата седмица ще бъдат една трета от персонала, останалите ще си бъдат по домовете. В следващите пет работни дни производството ще се поеме от другата част, а в третата седмица на работа ще бъдат последните около 300 човека. Администрацията се сменя на работа през седмица.
Ако от щаба за борба с коронавируса не се издаде заповед за тотално спиране на работата в завода, този принцип ще важи до края на пандемията, защото договорите трябва да се изпълняват, за да има приходи, каза инж.Петров. 
В момента няма по-безопасно място от „Дунарит“. Фирмата се намира в гората и персоналът спазва всички мерки, които са указани в извънредното положение, в което се намира страната в момента. Всеки работник има персонален дезинфектант за ръцете, маска и ръкавици и е много по-добре защитен от този, който ходи да пазарува в хранителните магазини, посочи още директорът.