Родители на деца, които тренират във ФК „Локомотив“ /Русе/, се оплакаха пред „Утро“, че рожбите им тренират при много тежки условия. Те казаха, че става дума за около 150 малчугани, които водят /водеха/ подготовка на изключително неравен и на практика назатревен терен в „Ялта“. Въпросът им беше дали общината не може да предприеме мерки за прехвърляне на децата в комплекс „Аристон“.
„Утро“ направи проверка, която показа, че концесията по ползване на базата от ФК „Аристон“ изтича в края на януари 2021 година. Въпреки че вдъхновителят на аристонския проект Николай Синабов живее от известно време в Германия, основното игрище и помощните терени са в много добро състояние. Синабов направи много неща по развитие на тази база, а школата даде суперталанти като Бисер Бонев и Никола Илиев, които играят за юношеските формации на „Ботев“ /Пд/. Не е ясно на този етап дали аристонци ще кандидатстват догодина за нова концесия, но до изтичане на срока по договора никой няма да право да стъпи в комплекса.
Иначе управата на „Локомотив“ почти сигурно ще направи постъпки за получаване на базата. В момента „Локомотив“ поддържа отбори в 9 възрастови групи, а тимът в подготвителните групи има 7 победи от 7 мача.