Облекчаване на километричната опашка от тирове на Дунав мост, която се е превърнала в дежурна гледка. Това е целта на новоизградения от общината буферен паркинг на бул.“България“. Площадката побира около 80 товарни автомобила, като е оборудвана с кошове за отпадъци и тоалетни. Контрол на движението в района оказват два екипа на Пътна полиция и КООРС. 
Същата идея предстои да бъде реализирана и по бул.“Тутракан“, след като областният управител Галин Григоров съобщи преди седмица, че на входа на „Пристанищна инфраструктура“ ще се изгради паркинг за около 60 камиона.
Заради пандемията в Европа има коридори, които ограничават движението на камиони. Към момента по границата с Румъния работят само 3 гранични пункта, като най-натоварен е този при Русе-Гюргево. Това се доказва и от ежедневно публикуващата се справка на преминаващите тирове, според която за последното денонощие през Дунав мост са преминали 1640 товарни автомобила. Това го прави пункта с най-интензивен трафик в цялата страна от сряда до четвъртък сутринта. В помощ на местните митничари са командировани техни колеги от другите гранични пунктове, които в момента не работят.