Антибактериални гелове на 150 точки в завода, редовна дезинфекция на всички помещения, персонални защитни маски и измерване на температурата два пъти дневно са част от мерките, които „ВИТТЕ Аутомотив България“ взема срещу инфекцията с коронавирус. Дори двата стола в завода са реорганизирани и работещите се хранят по един човек на маса с разстояние над 1.5 метра от най-близкия колега. Персоналът в производството е разпределен така, че всяка от групите да бъде изолирана п домовете си минимум 14 дни. За администрацията е въведена работа от вкъщи, като винаги има представител от съответния отдел, съобщиха от компанията.
Това бе и косвеният отговор на вчерашното изявление на Българската браншова камара машиностроене, че заводът в Русе спира заради анулирани поръчки от големите автомобилостроители.
Мерките са координирани с опита на китайския завод на групата „ВИТТЕ“ и се прилагат всички взети там мерки, за да се опази предприятието от заразата.
„Точно в трудните времена се разбира доколко един работодател цени и се грижи за своите служители. Никой от нашите служители и работници не трябва да се притеснява, че ще остане без заплата или работа“, заяви управителят на компанията д-р Христо Христов.