Вратарят на „Дунав“ Благой Макенджиев е футболист №2 на своя пост у нас след изминалите 24 кръга в първенството на Ефбет Лига, показват изчисления на експертите от „Диема“. Роденият в Благоевград Макенджиев е с индекс 27,58, получен от изчисления по няколко фази от играта - спасявания, пресечени центрирания, пресечени топки, подавания към съотборници. По-висок индекс от него има само вратарят на „Арда“ /Кърджали/ Иван Караджов - 28,19. Интересното е обаче, че Благой го бие в най-важния компонент - спасяванията. Съотношението между двамата е 87 на 74 в полза на русенския вратар.
Този показател говори много за класата на Макенджиев, особено като се има предвид твърде колебливата защита на „Дунав“ и предпоследното мядсто на отбора в Ефбет Лига. Благой пропусна в шампионата дотук само един мач - гостуването в Разград срещу „Лудогорец“.
На трето място в Топ 5 на вратарите е Христо Иванов от „Етър“ - 25, 98. След него на четвърто място е Душан Перниш от „Берое“ - 22, 46, а петицата се затваря от новоизлюпения национал Георги Георгиев, който започна сезона в „Славия“, а през зимата премина в „Левски“ - 22, 3.
Независимо от статистиката капацитетите от „Диема“ дават титулярното вратарско място през сезона дотук на бразилеца от ЦСКА Густаво Бусато. С него започва и идеалният отбор, съставен главно от футболисти на „Лудогорец;“, „Левски“, ЦСКА и „Локо“ Пд/.