60-годишна русенка остана без 60 000 евро, докато се мести при майка си в село край Кубрат, докато отмине пандемията от коронавируса.
Жената живеела при дъщеря си във Франция, но се върнала в Русе преди два месеца. След като на 13 март бе обявено извънредното положение заради коронавируса и на гражданите беше препоръчано да си стоят по домовете, тя не издържала на напрежението и решила да отиде при 80-годишната си майка в Сеслав. В понеделник жената си стегнала багажа, сложила опакованите в пакети спестени пари в различни сакове, повикала познат да й помогне с багажа и с такси отпътувала за родното си село. 
След като пристигнала, на гости дошли роднини и чак на следващия ден разопаковала багажа. Тогава жената установила, че пакетите с общо 60 000 евро липсват и подала сигнал в полицията в Кубрат и в Русе. 
Криминалистите работят по няколко версии. Според едната парите са откраднати по време на преместване на багажа от неизвестно засега лице от Русе или от Сеслав. Проучва се и възможността кражбата да е фиктивна и историята да е измислена, за да се оправдае евентуално изгубване или изхарчване на сумата.
По случая е образувано досъдебно производство и се разпитват всички, с които жената е имала контакт в понеделник и вторник. За момента нейният познат от Русе отрича да е замесен в изчезването на парите.