Във вчерашния ден, в който се навършиха 7 години от откриването на болница „Медика“, лечебното заведение получи нови дарения, които ще помогнат на медиците да изпълняват безопасно своя професионален дълг. От ръководството разказаха, че тази година е била първата, в която са планирали да отбележат подобаващо празника, но заради усложнената ситуация с коронавируса плановете са се променили. 
Затова пък на Благовещение университетската болница бе зарадвана с добри жестове. Навръх големия християнски празник ректорът на Русенския университет проф.Христо Белоев направи подарък на „Медика“ - 50 предпазни шлема за медицинския персонал. Дарението прие собственикът на лечебни заведения „Медика“ д-р Кирил Панайотов. Изработката на предпазни шлемове на 3D принтери започна в Русенския университет в събота и заявки вече има от здравни заведения от цялата страна. „Медика“ е получила шлемове също и от Явор Маринов, Галимир Енчев и рекламна агенция „Крис дизайн“. 
Пак вчера на своя рожден ден Таня Нунева направи голямо дарение за закупуване на бързи тестове за COVID-19. А фирма „Бебелан“ дари на отделението по неонатология бутилирана вода, адаптирани млека и мокри кърпички.
Наред с големите дарения болница „Медика“ продължава да получава предпазни маски, изработени от русенски фирми. Расте и броят на доброволците, изявили желание при нужда да се включат в борбата с коронавируса.