Председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс ще свика работна среща около 20 април, на която ще се умува с представителите на клубовете как да се пренапише програмата за първенството в Четвърта лига.
„С баражите трябва да се изиграят 14 кръга. Междинни мачове през седмицата при нас няма как да има, защото футболистите са аматьори и работят. При най-оптимистични обстоятелства първенството може да се рестартира на 1 май. Моето желание е шампионатът да бъде завършен, но не съм сигурен дали обстановката в страната ще го позволи“, каза Димитров.
„Утро“ го попита какво смята във връзка с разнопосочните сигнали за подновяване на първенството в професионалния футбол у нас.
„Кой каквото и да си говори и каквито съвети да дава, има един орган, който ще вземе крайното решение - Изпълкомът на БФС. Другото се интерпретации. Моето лично мнение е, че ако пандемията с коронавируса, дай боже, затихне, шампионатът трябва да бъде завършен, без значение дали мачовете ще са без публика. Давам пример с президента на „Ювентус“ Джани Аниели, който настоява отборът му да играе при закрити врата, при положение, че клубните загуби във всеки домакински мач ще са около 5 милиона евро. Не виждам причина и у нас да няма срещи без зрители, особено като се сетя, че мачовете на някои отбори събират по 500 души на трибуните. Едва ли загубата от билети ще е голяма, но поне ще вървят парите от телевизионните права“, каза Димитров.