Лекари, специалисти по здравни грижи и санитари, които да се включват в спешни медицински екипи при възникване на кризисна ситуация в изолационния сектор за пациенти със съмнения за коронавируса и за пациенти, които вече са показали положителен тест набира Университетска болница „Канев“. Инициативата е във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, чийто пик според началника на Националния оперативен щаб ген.Мутафчийски може да се очаква до две-три седмици. Всеки желаещ може да се обади за повече информация за доброволческата инициатива и да се запише на телефони 082 887 359 и 0878 385 069.
В тези дни на непознати изпитания здравното заведение получава солидна подкрепа от бизнеса. Водещият национален куриер и спедитор „Еконт“ е направил щедър жест, купувайки апаратура за 250 000 лева. Още една емблематична русенска фирма - „Нетуоркс България“, е дарила медицинска техника за 20 000 лева, а държавната Българска банка за развитие е предоставила  апаратура и консумативи за 22 000 лева. Наред с това много други русенски фирми ежедневно снабдяват персонала със защитни облекла и маски и заявяват готовност да подкрепят болницата при нужда в борбата с коронавируса.
С вашата щедрост и съпричастност давате сила и увереност на всички, които работят в Университетска болница „Канев“, затова благодарим на всеки един от дарителите, казаха от лечебното заведение.