„Дунав“ не е сред клубовете, изразили официално желание първенството в Ефбет Лига да бъде спряно тотално и класирането да се извърши според временното подреждане, научи „Утро“.
Преди дни излезе информация, че 10 отбора без „Левски“, ЦСКА, „Славия“ и „Берое“ искат налагане на такава мярка. Тогава дунавци бяха посочени като съмишленици на идеята за предсрочен финал на шампионата.
„Истината е, че не сме получавали никакво писмо от някакъв, да го наречем, инициативен комитет с предложение да се разпишем под искане за край на първенството. Така че няма как да ни броят сред тези 10 клуба. Когато получим официален документ, ще мислим и ще решаваме, въпреки че по принцип имаме вътрешна позиция. Истината е, че обстановката сега е тежък удар срещу по-малките клубове“, обясни пред „Утро“ администраторът на ФК „Дунав“ и изпълняващ длъжността изпълнителен директор Свилен Стефанов.
Българският футболен съюз организира вчера работна среща във връзка с искането за прекратяване на шампионата, в която освен клубовете участваха и представители на притежателите на тв правата за излъчване на първенството. Някои от клубовете се включиха онлайн заради невъзможността да пътуват до София.
Според приетия план първенствата на Първа и Втора лига ще се доиграят. За евентуалния рестарт на сезона бяха посочени датите 1 и 15 май, но те са условни и всичко зависи от развитието на ситуацията с коронавируса.
От БФС заявиха, че са подготвили няколко варианта за довършване на първенството, от което остават два кръга от редовния сезон и още 10 след разделянето на шампионата. Освен това предвид форсмажорните обстоятелства и с цел облекчаване работата на клубовете, се удължава крайният срок за лицензиране за сезон 2020/21.