Единият от престъпниците, който на 3 март посреднощ нахлу в бензиностанция „Петрол“ в Русе и налетя на дежурната служителка, помоли съда за милост заради извънредното положение, за да може да гледа двете си малки деца - на 2 и 3-годишна възраст. 5 пъти осъжданият Шенол Х. седна на подсъдимата скамейка, след като прокуратурата настоя за постоянното му задържане в ареста. Той, заедно с още двама съучастници, единият от който на 16 години, са сочени за извършители на грабежа, при който със заплахи и размахване на тояга беше взет оборотът на бензиностанцията - 290 лева.  Единият от грабителите вече е в затвора, след като бе издирен и стана ясно, че има присъда за излежаване, но е бил неоткриваем за властите. Групата бе задържана само за няколко дни в Селеметя при специализирана полицейска акция.
И двамата съучастници са признали за стореното, различават се единствено версиите им кой е инициатор на дръзкото престъление. Според защитата заграбените пари вече били върнати, което, в комбинация с пандемията от Ковид-19, било основателна причина Шенол да бъде освободен под домашен арест или подписка.
Доскорошният служител на сметосъбираща фирма обаче не работи, осъждан е 5 пъти за кражби - все на пробация, като само веднъж е бил в затвора, а грабежът извършил, след като през октомври бил последно осъден. Освен това нямал лична карта, тъй като я бил изгубил, а децата дори не бил припознал за свои, затова и прокуратурата, и впоследствие съдът прецениха, че мястото му действително е в ареста и го задържа за постоянно. Мярката може да се обжалва.