Два от петте контролно-пропускателни пунктове за ограничаване на влизането и излизането от Русе без причина вече са с променено местоположение. Пунктът към Николово от вчера е при язовира и така хората могат спокойно да преминават от и към селото. Пунктът към Силистра пък вече не е на отбивката за Мартен, а след отбивката за Николово. Това каза кметът Пенчо Милков на брифинг вчера, като припомни, че ограничението беше въведено в събота, но то очаквано е прието тежко.  
Постъпиха много въпроси с казуси. Отправил съм многократно въпроси и до Националното сдружение на общините, до министерствата, като дадохме конкретни указания на кметовете на кметствата. В събота и неделя служителите на общинска администрация и кметствата работиха за издаване на необходимите документи за хората, за да пътуват през изградените пунктове. Приканвам работодателите също да извършат своевременно необходимите действия, за да се облекчи пътуването на служителите, каза Милков. 
Той посочи, че в Русе няма дълги опашки и затруднения, а указанията са да се решава всеки конкретен случай в интерес на гражданите. 
Кметът коментира също, че в нито една от заповедите, които е издал, не са завишени мерките, посочени от правителството, докато в други общини това се забелязва. 
Общината ще окаже пълно съдействие на полицаите, като ще бъде осигурена храна, а при нужда ще се поставят мобилни тоалетни. Правим всичко възможно да им осигурим и предпазни шлемове за целите лица - очи, нос, уста, където атакува вирусът, допълни още Милков.