Общинските съветници от ВМРО ще направят „всичко възможно“ за промяна на общинската наредба за рекламна дейност, за да се сложи ред в лепенето на плакати в града. Такава точка трябваше да се разгледа н състоялата се преди няколко дни сесия, но форсмажорната ситуация остави в дневния ред само неотложните предложения.
„Поредна наглост от страна на „властелина на плакатите“ в Русе. Тенденциозно плакатите по таблата, които не са залепени от фирмата самоналагаща се като монополист са надлепени. Искам да отбележа, че това води след себе си последствия. Всяка една културна институция в Русе трябва да играе по правилата на „СТЕФАНИ 1982“, чиито плакати в момента закриха дори плакатите на община Русе“, заяви съветникът Траян Тотев. Става въпрос за информационните материали за предпазване от коронавируса и телефоните, на които възрастните и болни хора могат да се обаждат за доставка на храна и лекарства в дома им.
 „Що за наглост е това да сложиш плакат на собствената си фирма, по време на ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ в страната и то върху плакатите „#ОстаниВкъщи“. Това е недопустимо!, възмущава се младият избраник от ВМРО.
„Като общински съветници ще направим всичко възможно общината да не бъде поставяна в такава ситуация!, декларира той.