Литургиите продължават, богослуженията следват обичайния си ред. Това каза за „Утро“ отец Валтер Горра от католическия храм „Св.Павел от Кръста“ в Русе. 
„В интерес на истината, хората, които идват на службите, не са толкова много, както обикновено, тъй като следват инструкциите да се въздържат от излизане от вкъщи. На неделната литургия бяхме малко, въпреки че храмът е голям, има достатъчно пространство, за да се осигури необходимото разстояние между богомолците. Знам, че тези, които не са успели да дойдат, са се молили у дома“, каза отец Валтер. 
Той е категоричен, че вратите на църквата няма да се завтарят, службите ще продължат, още повече, че вече наближава най-големият християнски празник - Възкресение Христово. В такива моменти, какъвто е сегашният кризисен период, хората имат нужда да се молят, затова и дверите на храма трябва да бъдат отворени, категоричен е католическият свещеник.
Свещеникът си пожелава ситуацията в България да не стане по-тревожна, отколкото е сега и да не достигне пиковите стойности на напрежението, което е обзело родната му Италия. 
Надявам се, че мерките, които се вземат тук, са достатъчно сериозни и навременни, но се надявам също и всеки човек да прояви отговорност, защото ако не се отнесем отговорно към това, което се случва, по-трудно можем да разчитаме на бързо разрешаване на проблема, казва той. 
Въпреки че засега не се налага да се променя редът и характерът на службите в църквата, духовникът допуска, че ако се наложи, богослуженията могат да се водят в интернет. Не изключва варианта за служби във Фейсбук, но тепърва ще обмисля и ще работи по хипотетични виртуални служби. Ние и сега правим достъпни литургиите във Фейсбук и интернет, за да могат да са съпричастни към тях и тези, които стриктно спазват препоръките и не излизат от домовете си, каза свещеникът. Той обясни, че католическият храм редовно се дезинфекцира, като се вземат всички мерки за безопасност. И не пропускаме да съветваме най-вече възрастните хора да се пазят, добави отец Валтер.  
Ще ми се да вярвам, че няма да се наложи да прибегнем до крайни мерки, но трябва да бъдем подготвени за всякакво развитие на нещата, за да посрещнем Великден както трябва и както ни се иска - с празнични служби, казва о.Валтер.