Онлайн парти, което ще бъде предавано на живо по фейсбук, организира русенската дискотека „Шоурум“. Купонът е с благотворителна насоченост и застава зад националната кампания на БЧК за събиране на средства срещу covid-19.
„Отправям своята благодарност и адмирации към дискотеката и това, което са решили да направят в наша подкрепа. Не съм разговаряла лично с тях, но всеки е добре дошъл, щом иска да помогне и да е в полза на хората“, заяви за „Утро“ директорът на русенската структура на БЧК Антоанета Ябанозова.
Купонът е насрочен за днес, 21 март, от 22 часа, като негов водещ ще бъде DJ Теди Джорджо. Самата Ябанозова обясни, че не е запозната в детайли как ще протече благотворителното парти, но е разбрала, че ще се отправят призиви към хората да даряват средства в кампанията на Червения кръст като изпратят смс на кратък номер 1466.
Ябанозова посочи, че в понеделник предстои стартът на друга онлайн кампания на БЧК, която ще е за набиране на кръводарители. Според нея е възможно заради извънредното положение да се стигне до момент с недостиг на кръв, затова апелира хората, които редовно помагат с кръвта си, да не спират.
„В кръвния център в Русе е създадена много строга организация. Няма струпване на хора, екипите са подготвени с всичко необходимо и няма риск за кръводарителите, така че всички, които имат желание да помогнат, са добре дошли“, апелира Ябанозова.