Младият русенски пианист Николай Димитров бе отличен с международна награда за композиране. 18-годишният студент в Консерваторията „Принц Клаус“ в Грьонинген, Нидерландия, участва в Международния конкурс „Artistes en Herbe“ в Люксембург в категория „Млад композитор“ /16-19 години/. Той получи специалната награда „Пианисимо“, която се връчва от Международния фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO. В следващото издание на фестивала отличената творба на Николай Димитров „Children Suite“ /“Детска сюита“/ ще бъде изпълнена на сцена.
Радостната новина за русенския пианист дойде часове, след като той поде своя акция за повдигане на духа в социалната мрежа Фейсбук чрез споделяне на авторска музика.
„В тази невероятно тревожна ситуация искам да дам известна положителност. Ще се опитам да намеря още аудио и видеоклипове от архива си, които да качвам веднъж седмично, за да вдигна духовете и да разпространя позитивността. Това е нашата мисия като артисти или поне моя. Надявам се да успея в това!“, казва младият пианист.